Inconștiență juvenilă pe străzile Constanței

Infracțiuni la foc automat la adresa codului rutier! Vinovați se fac câțiva tineri constănțeni teribiliști, care au considerat că pot sărbătorii terminarea liceului cu un veritabil dezmăț rutier! Imaginile au fost postate pe o rețea de socializare, chiar de către unul dintre liceeni, iar acum cei filmați riscă amenzi usturătoare.

La astfel de derapaje comportamentale, incalificabile pentru climatul rutier din orice țară civilizată, au putut fi martori, vineri dimineață, cei care au avut neșansa de a se intersecta în trafic cu tinerii absolvenți ai Liceului cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru” din Constanța. Pe jumătate ieșiți din mașinile ce se deplasau în viteză pe străzile Constanței, dar și în Mamaia, tinerii n-au ezitat să facă depășiri periculoase, să blocheze sensurile giratorii, dar și benzile de mers, să-i șicaneze pe ceilalți conducători auto aflați în trafic și să urle, pe ritmuri, evident, de manele, bucuria de a fi scăpat, vorba poetului, de liceul… cimitir al tinereții lor. Nici măcar eventuala prezență a echipajelor de poliție nu i-a impresionat pe tineri.

Mai mult, unul dintre șoferi a fost filmat pe jumătate ieșit din mașină, în timp ce, probabil, ocupantul locului din dreapta ținea volanul.

Evident, aventura acestor copii fără prea multă minte nu va rămâne nesancționată de către polițiști, care s-au atutosesizat în urma vizionării filmării.

Oricum, pentru liceenii care doresc, pe viitor, să-și manifeste bucuria de a fi încheiat un capitol important din viață, polițiștii au câteva sfaturi, pentru a nu risca amenzi usturătoare și, foarte probabil, furia părinților.

Adeseori, în lipsa unei educații corecte, euforia specifică vârstei poate da naștere la derapaje comportamentale grave, ce pot avea urmări dramatice.

Redactor: Paul Alexe