Inconștiență dusă la extrem!

Cu toate că suntem în era tehnologiei ,a vitezei și a mașinilor electrice, pe străzile din Constanța înca se mai circulă cu căruța. Deși amenzile sunt usturătoare, încă mai întâlnim adepți ai atelajelor hipo care se plimbă nestingheriți prin oraș.

Acum 15-20 de ani,  o căruță cu cai pe bulevard era la fel de comună ca un Trabant. Între timp lucrurile au evoluat, cel puțin așa tindeam să credem.  Ani buni, bulevardele și străzile municipiului au respirat mai în voie. De ceva timp, însă, Constanța a alunecat, iar, în trecut. Pe străzi au reapărut căruțelecu cai sau măgari, care transformă unul dintre cele mai mari orașe ale țării într-o imagine a Pakistanului rural.

Aceste atelajele sunt adevărate pericole în trafic pentru că nu sunt semnalizate corespunzător, iar cei care le conduc nu au nici o treabă cu  regulile de circulație. Reprezentanții Poliției Locale se confruntă des cu astfel de situații și, deși nu se recurge la confiscarea căruțelor, pentru cei prinși cu atelajele  printre mașini reprezentanții legii au și soluții.

Potrivit autorităților locale, în ultima lună ,în Constanța s-a aplicat  un numar însemnat  de amenzi.

Lucrătorii Poliției Locale acționează împreuna cu Poliția Română pe raza Municipiului Constanța pentru diminuarea sau, mai bine zis, pentru desființarea acestui tip de transport în mediul urban.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea