Incident socant pe plaja

Atentie daca veniti cu patrupedul in vacanta, tineti-l departe de plaja. Asta daca nu va doriti sa scoateti din buzunare toti banii de concendiu. Amenda in acest caz ajunge la 20.000 de lei. Asta in conditiile in care, o turista a fost muscata, de un maidanez chiar in timp ce era pe plaja Trei Papuci din Constanta.

Incidentul bizar a avut s-a petrecut pe plaja Trei Papuci, din Constanţa, unde un caine maidanez s-a repezit, din senin, la o turista. Tipetele femeii au alertat salvamarii, care, la randul lor, au semnalat autoritatile. La fata locului a fost trimis un echipaj de hingheri de la Primaria Constanta, pentru a rezolva problema. Patrupedul agresiv a fost transportat la un adapost. Cat despre cainii de rasa si, in general, orice fel de animale, fie ele de companie sau nu, Ordonanța de urgență a Guvernului care reglementeaza utilizarea plajei Mării Negre prevede amenzi de zeci de mii de lei pentru persoanele însoțite de animale, cu excepția câinilor din dotarea Ministerului Administrației și Internelor (MAI) și a câinilor utilitari ai persoanelor cu dizabilități.

Aceste fapte, comise de persoane fizice sau juridice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu o amendă cuprinsă între 10.000 şi 20.000 de lei. În ceea ce privește constatarea și aplicarea sancțiunilor, de acestea se ocupă personalul MAI și cel al autorităților administrației publice locale.

Cat despre cainii comunitari, nu se mentioneaza vreo reglementare in cadrul acestei legi, gestionarea fenomenului cainilor fara stapan apartinand lucratorilor de la Primaria Constanta. Ramane de vazut daca turista atacata in plina zi, va depune plangere pentru incidentul neplacut.

Redactor: Andreea Barbu