Început de săptămână extrem de friguros

Meteorologii anunţă că un val de aer extrem de rece, provocat de slăbirea vortexului Polar, se va abate asupra României la mijlocul acestei săptămâni, determinând o scădere importantă a temperaturilor.

Agenția Națională de Meteorologie a ținut să precizeze că dinspre Europa nordică a pătruns o masă de aer polară, cu temperaturi deosebit de scăzute. Din acest motiv, vremea în țara noastră devine rece, cu temperaturi cuprinse ziua între 2 şi 11 grade Celsius, iar în noaptea de marţi spre miercuri, minimele vor fi de cel mult un grad, pe litoral.

În zilele de 31 octombrie și 1 noiembrie, în zona Dobrogei, se vor înregistra valori termice sub mediile multianuale, maxime în jur de 9 grade și minime de 1…2 grade. În intervalul 3-7 noiembrie, media temperaturilor maxime va urca la 14…15 grade, iar a celor minime la 6…8 grade. Ploi slabe vor fi posibile în jurul datei de 3 noiembrie și cu o probabilitate crescută, după data de 7 noiembrie.

Valorile termice scăzute vor fi resimțite în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece. În regiunile din vestul, centrul și nordul României, pe arii extinse, vor fi ploi moderate cantitativ. În zonele montane, vântul va sufla tare şi va ninge viscolit. Spre sfârşitul săptămânii, valorile termice vor creşte uşor și se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă a anului.

Redactor: Ramona Caba