Început de an școlar, cu promisiuni…

Chiar dacă mai sunt câteva zile până la începerea noului an școlar, imaginea multor unități de învățământ din Medgidia lasă de dorit, iar părinții cred că școlile nu sunt pregătite să își primească elevii. Primăria a alocat bani pentru instituțiile de învățământ abia la rectificarea bugetară din luna august. Mult prea târziu! Așa că elevii vor păși în școli și gărdinițe fără garduri sau cu terenuri de sport pline de gropi.

În această perioadă la școli și grădinițe se lucrează de zor. Principalele activități vizează igienizarea, iar directorii instituțiilor de învățământ trag tare pentru a finaliza până pe data de 14 septembrie. Și cum de fiecare dată deschiderea noului an școlar are loc de obicei pe terenul de sport din curtea fiecărei unități de învățământ, părinții și micuții vor trebui să aibă grijă pe unde merg. Asta deoarece terenurile de sport sunt pline de surprize!

La Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” din Medgidia lucrările de igienizare au fost finalizate. S-a comandat și parchetul care va fi montat în perioada următoare în zece săli de clasă. Însă problema instituției rămâne terenul de sport care așteaptă să fie reabilitat, la fel și trotuarele.

Tot în zona de nord a municipiului se află și Grădinița numărul 12. Din păcate și în acest an școlar unitatea nu beneficiază de reabilitare cu toate că lipsesc bucăți din gardul de împrejmuire. Directorul Rodica Vasilescu spune că autoritățile locale au promis o altă clădire care ar trebui construită pe viitor. Până atunci însă …

O altă unitate de învățământ este Grădinița cu orar prelungit „ Lucian Grigorescu” Aici s-au reparat instalațiile sanitare și s-au înlocuit panourile de afișaj. Directorul spune că mai sunt multe de făcut, însă se așteaptă banii de la administrația locală.

O situație asemănătoare am întâlnit și la Grădinița cu orar prelungit numărul 3. În cadrul instituției s-a făcut igienizarea sălilor, însă lucrările cele mai importante se vor efectua în timpul anului școlar. Asta deoarece banii de la Primărie au venit pe ultima sută de metri.

Cu toate acestea primarul Marian Iordache declară că începutul de an şcolar le va aduce elevilor condiţii mai bune în unităţile de învăţământ din Medgidia. Se vor executa lucrări de reabilitare atât la terenurile de sport cât şi la clădirile instituţiilor. Investițiile sunt extrem de necesare pentru ca elevii şi cadrele didactice să-și desfășoare activitatea într-un mediu sigur şi confortabil. Pe lângă lucrările extrem de întârziate există și unități de învățământ care nu au primit aviz de funcționare de la Direcția de Sănătate Publică. Vorbim despre Grădinița numărul 9 și Grădinița numărul 12.

În cadrul lucrărilor de reparaţii care vor fi efectuate la mai multe unităţi de învăţământ din oraș sunt incluse terenurile de sport a şase şcoli şi trei licee. Concret este vorba despre 10.714 mp de teren, pentru care s-a alocat suma de aproximativ 600.000 lei.

Redactor: Anamaria Stoica