Începe postul Paștelui

Luni începe postul Paștelui pentru creștinii de rit ortodocs. Cel mai aspru post de peste an ne aduce mai aproape de Dumnezeu, ne ușurează sufletul, dar și buzunarul. Credincioșii care țin cele 40 de zile vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din portofel atunci când vor merge la piață. Ce părere au oamenii despre creșterea prețurilor acum înainte de începerea perioadei de abstinență? Aflați imediat.

Ca în fiecare duminică, enoriașii au mers la biserică pentru a se ruga. Aceest sfârșit de săptămână a fost ultimul, înainte de sărbătoarea Învierii Domnului, în care se poate mânca de dulce.

După terminarea slujbei, oamenii au luat cu asalt piețele din oraș pentru a se aproviziona cu fructe și legume ce nu le vor lipsi din meniu în următoarele 40 de zile. Însă, au avut parte de o surpriză… neplăcută. Prețurile au crescut considerabil, față de cele din ultima perioadă.

Din păcate, acest lucru se întâmplă și din cauza intermediarilor. Producătorii, spun ei, își permit, dacă au multă marfă, să lase prețurile mai jos. Însă,  același produs se regăsește pe fiecare tarabă, cu alt preț.

Comercianții sunt conștienți că vânzarea este în scădere, însă nu au ce face.

În piețe, sunt tot mai puține tarabele cu produse 100% românești. Fructele și legumele aduse din import îi în sapă de lemn pe producătorii autohtoni.

Rămâne de văzut cât îi va costa pe români acest post.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea