Începe postul Adormirii Maicii Domnului

Luna august debutează cu post aspru pentru creștini-ortodocși. Timp de două săptămâni, credincioșii se vor afla în postul Adormirii Maicii Domnului, iar în toată această perioadă nu vor mânca alimente de proveniență animală și se vor ruga mai mult.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HgDISYZjukE[/youtube]

De la 1 august, creștinii ortodocși intră în postul Adormirii Maicii Domnului sau Sfintei Marii, așa cum este cunoscut în popor. Pe 15 august este prăznuită sărbătoarea în care Fecioara Maria și-a dat obștescul sfârșit.

15 august reprezintă, în acest mod, mai degrabă o comemorare decât o sărbătoare în adevăratul sens al cuvântului. Când vine vorba despre post, constănțenii au păreri diferite.

Sfântă Mărie Mare, așa cum mai este cunoscută această sărbătoare, aduce pe litoral mii de turiști, fiind una dintre cele mai mari sărbători ale românilor. Tot cu acest prilej, pe 15 august, este celebrată Ziua Marinei Române. Și în acest an, pe faleza de lângă Comandamentul Flotei, vor avea loc festivități, iar ca o noutate, sărbătoarea se va întinde pe mai multe zile.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.