Începe ”Litoralul pentru toți”

Vara a ajuns la final! Cu toate acestea, sezonul turistic de pe țărmul românesc al Mării Negre va continua și în prima lună de toamnă, întrucât la 1 septembrie se va lansa programul ”Litoralul pentru toți”.

Turiștii care vor ajunge pe plajele însorite de la malul mării în intervalul 01 – 30 septembrie vor beneficia de reduceri la cazare de până la 70% față de tarifele practicate în vârf de sezon. Clienții vor scoate din buzunar între 50 și 140 de lei pe zi pentru cazare. Voucherele de vacanță vor fi valabile și în această perioadă.

„Aflat la a 36-a ediţie, programul special <Litoralul pentru Toţi> prezintă acelaşi interes din partea turiştilor ca şi acum 18 ani, când a fost lansat, fiind singurul program social din România susţinut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone. Pentru a veni în sprijinul turiştilor, multe hoteluri intrate în program menţin aceleaşi tarife nemodificate de 7 ani, deşi costurile utilităţilor au suferit în toată această perioadă majorări de peste 60%, iar în unele cazuri chiar s-au dublat. Şi în cadrul acestei ediţii, sejururile pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă.”, precizează Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc.

Pentru al treilea an consecutiv, turismul din România şi în special hotelurile de pe litoral se confruntă cu o criză a forţei de muncă fără precedent. Din acest motiv, multe unități de cazare refuză să facă rezervări în septembrie.

Cu toate acestea, până acum s-au înscris în program 49 de hoteluri din toate staţiunile de la malul mării, care pun la dispoziţie 3.675 de locuri de cazare în fiecare dintre cele patru serii.

Redactor: Mihaela Țânțaru