Începe furnizarea căldurii la Mangalia

Vremea deosebit de rece pentru această perioadă a determinat societatea de termoficare din Mangaia, Goldterm SA, să anunţe că, începând de vineri dimineaţă, va furniza agent termic în sistemul centralizat. Potrivit directorului societăţii, vor primi căldură doar asociaţiile de proprietari care nu au restanţe foarte mari la plata facturilor.

Goldterm SA, societate ce aparţine Consiliului Local Magalia, a analizat toate restanţele pe care le au asociaţiile de proprietari din localitate, suma totală fiind de 250.000 de lei. Potrivit directorului societăţii, asociaţiile cu datorii mari nu vor primi căldură decât în cazul în care pot face dovada că încearcă recuperarea acestora.

Unităţile de învăţământ din orașul din sudul litoralului beneficiază de căldură încă de la începutul acestei săptămâni, urmând ca, începând de vineri, blocurile racordate la sistemul de termoficare centralizat să aibă, la rândul lor, agent termic în calorifere.

După ce, anii trecuţi, la Mangalia preţul gigacaloriei a fost unul record, de aproape 600 de lei, o dată cu preluarea, de către Consiliul Local, a furnizării agentului termic către populaţie şi prin racordarea centralelor la sistemul de gaz, acest preţ este de 426 lei la producţie şi de 200 de lei către populaţie.

Redactor: Mihaela Dubei Marin