Începe Festivalul Antic (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dINf-PIDcT4[/youtube]Evenimentele culturale se țin lanț în această lună la malul mării. Timp de trei zile, centrul vechi al Constanței va fi animat de festivalul Antic Tomis. Confruntările între daci și romani îi vor ține pe spectatori cu sufletul la gură, iar organizatorii promit că manifestarea va fi una de neuitat.

Prin intermediul festivalului, organizatorii vor să readucă la viață cultura din vechiul Tomis. Evenimentul se adresează atât constănțenilor, cât și turiștilor care se află pe litoral în această perioadă.

Pentru prima dată după 2000 de ani, cetatea Tomis va fi animată cu personaje de istorie, care îi vor purta cu ei, în timp, pe toți cei prezenți. Printre participanți a fost anunțat și edilul Constanței, o prezență constantă la toate evenimentele care presupun… costume și defilări.

Unul dintre cele mai așteptate momente ale festivalului este lupta dintre daci și romani, o reconstituire a celebrei bătălii de la Adamclisi. Evenimentul se va derula în perioada 17-19 august la Edificiul Roman cu Mozaic, în parcul din fața boltelor. Pe toată durata festivalului vor rula proiecții de film și reconstituiri tridimensionale ale cetăților Tomis, Histria și Adamclisi.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Bogdan Grigorescu

One thought on “Începe Festivalul Antic (VIDEO)

  • 9 august 2012 at 8:00
    Permalink

    Felicitari pentru initiativa! Abia astept sa particip la un eveniment care sa aduca timpurile stravechi mai aproape de constanteni si turisti 🙂

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.