Începe exerciţiul “TOMIS 17″

Mîine, se dă startul exercițiului Tomis 17 . Urmează  3 zile de antrenamente intense pentru forțele de intervenție din județul Constanța. Se dorește testarea capacității de reacție în anumite situații critice. Pentru a da un caracter realistic evenimentului, câteva dintre activităţile cuprinse în scenariu se vor desfăşura în spaţiul public.

Marți, debutează exercițiul Tomis 17,  bazat pe scenarii adaptate după posibile situaţii reale și  menit să verifice capacitatea autorităţilor în situaţii de criză

Evenimentul se va desfășura pe parcursul a trei zile.

Activitățile planificate în spațiul public se vor desfășura, după cum urmează:

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL CONSTANȚA – 17 ianuarie 2017, începând cu ora 13.00

PIAȚA OVIDIU – 18 ianuarie 2017, începând cu ora 11.00

ZONA CAZINO MAMAIA – 19 ianuarie 2017, începând cu ora 12.00

În cadrul exercițiului vor participa reprezentanți din cadrul Direcției Generale Management Operațional a Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, Grupării de Jandarmi Mobile Constanța, Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Serviciului Poliției Rutiere, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean Constanța, Direcției Medicale a MAI, Serviciului de Telecomunicații Speciale Constanța, specialiști din cadrul Serviciului Român de Informații, DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța precum și Poliției Locale Constanța.

Reporter: Camer Niță ; Imagine: Narcis Verdes