Începe Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a II-a

În această săptămână va avea loc  Evaluarea Națională a peste 200.000 de elevi de clasa a ll-a. Astăzi se va desfășura examenul scris la Limba Română, maine va avea loc proba scrisă la aceeași materie, iar testele de matematică vor fi susținute miercuri.

Aproximativ 200.000 de elevi de clasa a II-a vor susține, în această săptămână, Evaluarea Natională. Examenul scris la Limba Română are loc luni, iar proba de citire la aceeași materie se va desfășura în cursul zilei de marți. Miercuri va avea loc examenul la Matematică. Joi, elevii  minorităților naționale vor susține proba de scriere și citire.

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, având un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale. Nivelul de dificultate este mediu.

Rezultatele testărilor  sunt analizate de către cadrul didactic și de către colectivul de catedră din fiecare  unitate școlară, pentru a elabora un plan individualizat de învățare al elevului, acolo unde este cazul. Astfel, se dorește optimizarea procesului de învățare.  Rezultatele nu vor fi comunicate public şi nu vor fi trecute în catalog. Evaluarea testelor se finalizează în termen de cel mult 7 zile de la data suținerii ultimului test de la clasa respectivă.

În această lună  vor da Evaluarea Naţională şi elevii din clasele a IV-a şi a VI-a.

Redactor: Isabela Boantă