Începe “Delfinul de Aur” pe scena Teatrului de Vară din Năvodari (VIDEO)

Festivalul  internațional de interpretare “Delfinul de Aur” este sprijinit de Consiliul Local și Primăria Năvodari, Palatul Național al Copiilor București, Casa de Cultură “Pontus Euxinus” Năvodari și de Asociația “Delfinul de Aur”. Evenimenul, ajuns la cea de-a 10 ediție începe vineri și să se desfășoară până sâmbătă.

La el vor lua parte copii și adolescenţi care sunt înzestrați cu un dar aparte, un talent muzical de excepție. În concurs participă 50 de interpreți din Romania și Europa și 150 de copii în ansamblurile coregrafice,  grupuri vocale de acompaniament sau recitaluri.

Ca și în anii anteriori, micile talente se vor înfrunta pe scena Teatrului de Vară din Năvodari, sub atenta supraveghere a juriului din care fac parte nume celebre de pe scena muzicală românească, și nu numai. Printre aceștia se numără Mihai Constantinescu, Mihai Alexandru, Viorela Filip, Viorel Gavrilă, Nicolae Caragia,  sau  Horia Moculescu, care este și președintele juriului. O altă prezență importantă în comisia de jurizare este primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei. Festivalul este prezentat de Bianca Negru, Vlad Bosard și Ioana Vivisenco. Așa cum s-a procedat și în anii trecuți, premiile vor consta în: diplome de participare / diplome pentru premianti / diplome de excelenta, bani, delfinasi de aur, cupe si premii in obiecte. Vor fi acordate 3 trofee :platina,aur,argint, 8 premii I, 8 premii II, 8 premii III, mentiuni și 3 premii de creatie. Totodată, se vor da premii si pentru ansamblurile coregrafice care asigura ilustratiile coregrafice.

Redactor: Doina Sirbu