Începe “bătălia” pentru un loc la căminele facultăților (VIDEO)

Îmbulzeală de nedescris la căminul numărul 2 al Universităţii Ovidius din Constanţa. Peste 400 de studenţi au venit de la primele ore ale dimineţii în speranţa că vor ocupa un loc în camera dorită.

Cei mai liniştiţi au stat studenţi care au reuşit să intre la o facultate fără taxă. Ei au locurile în cămine asigurate.

Andreea este studentă la Ovidius de doi ani de zile şi în tot acest timp a locuit la cămin. Speră ca şi anul acesta să poate împărţi camera cu vechile ei colege.

Uşuraţi că au reuşit să obţină un loc, studenţii au ieşit rând pe rând din sală cu zâmbetul de buze.

Din păcate, cei care au venit mai târziu, au fost nevoiţi să stea la coadă.

Studenţii din alte localităţi, care nu reuşesc să ocupe un loc în cămin pot opta pentru vilele situate în apropierea campusurilor, care se închiriază la comun, garsonierele sau apartamentele din Constanţa. În această perioadă, un apartament de două camere se închiriază cu 180 – 250 de euro pe lună, în funcţie de zonă. La o garsonieră, preţurile oscilează între 150 şi 200 de euro, iar preţul depinde şi de suprafaţă. Dacă vreţi să ocoliţi comisionul cerut de agenţia imobiliară, atunci puteţi căuta singuri cea mai bună ofertă de cazare pe site-urile de specialitate.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Alex Ionescu