Începe bacul. S-au extras membrii comisiilor

Conducerea Inspectoratului ȘcolarJudețean, alături de cadrele didactie din Constanța, s-a reunit pentru instructajul dinaintea probelor scrise la bacalaureat. Totodată, a avut loc și tragerea la sorți a vicepreședinților și dascălilor care vor face parte din comisiile centrelor de examinare și evaluare.

Luni încep cu adevărat emoțiile pentru absolvenții claselor a XII-a, care vor susține prima probă scrisă: cea la limba și literatura română. Până la examen însă, șefii Inspectoratului Școlar Constanța au convocat cadrele didactice pentru efectuarea instructajului înainte de debutul probelor scrise.

Totodată, s-au stabilit prin tragere la sorți și membrii comisiilor din centrele de examinare și evaluare. Examenul de bacalaureat nu a suferit modificări față de anul trecut. La fel ca și la precedentele examene se va folosi sistemul de supraveghere video și va fi delegat un cadru didactic care să monitorizeze activitatea elevilor. De asemenea, reprezentanții Inspectoratului fac apel la elevi și îi roagă să nu încerce să fraudeze examenul pentru că, dacă vor fi prinși, vor suporta consecțințe neplăcute.

Nici elevii, nici profesorii, nu vor avea voie cu alte obiecte în afară de instrumentele de scris și cartea de identitate. Orice obiect suspect atrage suspendarea din examen a elevului și sancțiuni pentru cadrele didactice.

Redactor: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea