Începând de astăzi, au intrat în circulație Trenurile Soarelui

Începând de astăzi, au intrat în circulație Trenurile Soarelui, programul estival de transport al CFR Călători. Timp de trei luni, până la data de 10 septembrie, peste 40 de trenuri vor asigura legături din toată țara către Delta Dunării şi staţiunile de la Marea Neagră.

Prima garnitura feroviara din familia Trenurilor Estiuvale a plecat de la Bucuresti, la 9 si 20 de minute, si-a ajuns pe litoral dupa 2 ore si trei sferturi. La ora 12, calatorii coborau in Gara Constanta.

In fiecare zi, din Bucuresti va pleca cate un tren, la jumatate de ora distanta unul de celalalt, doar dimineata, in intervalul orar 7.30 – 10.30. Apoi, in restul zilei, trenurile catre mare vor pleca din ora in ora. Dinspre  Constanta spre Bucuresti, situația va fi exact invers.

Studentii vor calatori gratuit, iar preturile biletelor sunt de la 30 de lei la 59 de lei. De-a lungul verii va exista Trenul Tineretului, care vine de la Sibiu si circula in regim de  Tren inter Reggio. Totuși, există, pentru aceleași garniture, situații în care vaguanele nu au aer condiționat.

Dacă se achiziționează un bilet dus-întors, călătorul beneficiază de 10 la sută reducere, iar dacă biletul este achiziționat online se mai adaugă o reducere de 5%. De asemenea, pentru cumpărarea biletelor cu cel puțin 21 de zile în avans, reducerea este de 25% din tariful de transport. Cu oferta Minigrup 2-5, reducerile acordate sunt de până la 30%, dacă achiziționarea se face online. Trenurile Litoral, care circulă cu viteză sporită fără opriri intermediare, între București Nord – Constanța și retur, ajung la destinație în aproximativ două ore.

Redactor: Paul Alexe