Incep renovarile la Spitalul de Pneumoftiziologie din Palazu Mare

Consilierii județeni au aprobat aproximativ 800 000 de lei bani necesari pentru achiziționarea de paturi noi, frigidere în camere dar și pentru amplasarea unui rezervor propriu de apă. În lipsa acestor dotări, Spitalul din Palazu nu putea primi aprobare de funcționare.

Reprezentanții Spitalului de Pneumoftiziologie din Palazu Mare încearcă să obțină prelungirea autorizației de funcționare. Această problemă ar putea fi rezolvată foarte curând și asta pentru că aleșii județeni au aprobat alocarea unei sume de bani necesară pentru dotarea spitalului în conformitate cu normele europene.

La ora actuala în saloanele spitalului sunt 185 de paturi. Multe dintre ele au o vechime de aproximativ 50 de ani, iar înlocuirea era absolut necesară. De-a lungul timpului au existat fonduri doar pentru înlocuirea saltelelor, iar paturile au fost reparate și vopsite.

După dotarea secțiilor, managerul spitalului dorește refacerea clădirii administrative. În acest sens a fost deja realizat un plan, urmând ca lucrările să înceapă după obținerea finanțării care ar putea veni tot de la Consiliul Județean Constanța.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Adrian Florea