Încep probele scrise la Bacalaureat

Înainte de a începe proba scrisă a bacalaureatului, ministrul interimar al Educației, Liviu Pop, le-a cerut celor care se ocupă de examen să fie mai atenţi la subiecte, pentru a nu se ajunge în situaţii confuze ca cea de la evaluarea naţională. În plus, a avertizat că toate şcolile în care se vor desfăşura probele scrise trebuie să aibă camere de supraveghere. În caz contrar, directorii şcolilor şi preşedinţii comisiilor de bacalaureat vor fi sancţionaţi.

De asemenea, Liviu Pop a interzis strângerea banilor pentru protocol, aşa cum se întâmplă de zeci de ani în învăţământul românesc.

Probele scrise ale examenului naţional de bacalaureat încep pe 2 iulie cu testarea la limba şi literatura română. Candidaţi vor susţine pe 3 iulie proba scrisă de bacalaureat la limba şi literatura maternă, pe 4 iulie proba de bacalaureat obligatorie a profilului şi pe 6 iulie proba de bacalaureat la alegere a profilului şi specializării. Pe 8 iulie vor fi afişate rezultatele, iar pe 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile. În perioada 10 -12 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor rezultatelor la bacalaureat, iar pe 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

2 iulie 2012    Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă

3 iulie 2012    Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

4 iulie 2012    Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

6 iulie 2012    Proba la alegere a profilului şi specializării  – proba E)d)  – probă scrisă

8 iulie 2012    Afişarea rezultatelor

9 iulie 2012 Depunerea contestaţiilor (orele 08:00 – 12:00)

10 -12 iulie 2012    Rezolvarea contestaţiilor

13 iulie 2012    Afişarea rezultatelor finale

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu