Încep probele scrise la BAC

Incep probele de foc ale sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat. Luni, la ora 7.30, candidații de la Constanța susțin proba scrisă de Limba și Literatura Română, acolo unde vor trebui să se descurce bazându-se pe cunoștințele proprii. Examinatorii spun că au toleranță zero la copiat și au luat toate măsurile necesare împotriva fraudării examenului. Emoții vor fi pe tot parcursul săptămînii.

Pregătiți sau nu, cert este că mâine va fi din nou aglomerație la cele 7 centre de examinare din județul Constanța, patru în municipiu și trei în  Medgidia, Murfatlar și Mangalia. La Constanța, 1.300 de candidați susțin prima probă scrisă a examenului maturității, cea la Limba și Literatura Română.

Și, toată săptămîna va fi una plină de emoții, mai ales că urmează proba la matematică, disciplina care îi sperie cel mai tare pe absolvenții de clasa a XII-a.

În plus, presiunea vine și din partea examinatorilor care spun că vor avea toleranță zero pentru cei ce încearcă să fraudeze examenul.

Examenul de bacalaureat se desfăşoară doar în sălile în care sunt camere video de supraveghere. Comisiile de bacalaureat judeţene trebuie să se asigure că sunt camere de supraveghere video funcţionale în toate sălile de examinare, în cele unde se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi în sălile în care se preiau, se evaluează şi se depozitează lucrările scrise. Dacă se constată existenţa unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, comisia de bacalaureat din centrul de examen va lua măsurile necesare, care pot merge până la eliminarea candidaţilor din examen.  Următoarea probă este cea la limba maternă, apoi proba obligatorie, la matematică sau istorie, şi proba la alegere din mai multe discipline de studiu.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: George Dima