Încep pregătirile pentru înscrierea în clasa zero

inscrieri clasa pregatitoareInscrierile în clasa pregatitoare se desfasoara în scoală, în perioada 29 februarie-18 martie. Elevii inscrisi la scoala de circumscriptie vor urma automat cursurile la aceasta unitate. După finalizarea înscrierilor la școlile la care elevii sunt arondati, locurile ramase libere vor fi distribuite copiilor care nu locuiesc în zonă și care și-au manifestat interesul pentru școala respectivă. În clasa pregătitoare sunt înscrişi copiii care au împlinit vârsta de 6 ani până la data începerii anului şcolar. La solicitarea scrisă a părinţilor, a tutorilor sau a susţinătorilor legali, pot fi înscrişi în clasa pregătitoare şi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la sfârşitul anului calendaristic, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Părinţii copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie- 31 decembrie 2016 inlusiv, care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul şcolar 2016-2017, sau ai celor pentru care evaluarea arată că dezvolatarea psihotică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare, îşi vor înscrie copiii la grădiniţă, în grupa mare.

Evaluările nivelului de dezvoltare psihosomatică se vor desfășura în perioada 23 februarie-16 martie 2016, iar rezultatele acestora vor fi comunicate în scris părinților. Totodată, în intervalul 24 februarie-3 martie, unitățile școlare vor organiza manifestări de tip Ziua Porților Deschise, în care părinții, copiii si alte persoane interesate pot sa viziteze clasele in care vor invata elevii de la pregatitoare si pot sa discute cu personalul didactic. Prima etapă de repartizare se va încheia pe 26 martie, iar după această dată, dacă rămân locuri libere, va avea loc o nouă rundă de înscrieri.

Ministrul Educației, Adrian Curaj, a anuntat în luna ianuarie că elevii vor intra în clasa întâi doar dacă au terminat clasa pregătitoare. În trecut, au fost admise și excepții, în care copiii putea fi înscriși direct în clasa întâi, fără a trece prin clasa zero.

Redactor:Nicoleta Antohi