Încep controalele OPC pe litoral

Autoritatea pentru Protecția Consumatorului a inaugurat cele trei puncte suplimentare de pe litoral care vor funcționa pe întreaga perioadă a sezonului estival. Inspectorii promit consumatorilor că vor pleca în control toate reclamațiile, indiferent de numărul lor.

A început sezonul estival,  însă abia de la 1 iulie vor începe și controalele Autorității pentru Protecția Consumatorului.  Până atunci, agenții economici vor fi ajutați să-și rezolve deficiențele, amenzile fiind aplicate doar în cazul în care se vor constata abateri grave.

Pe durata sezonului estival vor funcționa trei puncte ale Autorității pentru Protecția Consumatorului situate în stațiunile care prezintă un interes ridicat: este vorba despre Mamaia, Costinești și Neptun. Reprezentanții care apără drepturile consumatorilor promit controale oridecâte ori vor exista reclamații.

La fiecare dintre cele trei puncte ale protecției consumatorului vor exista echipe formate din inspectori detașați din țară. Ei își încep activitatea pe 15 iunie, urmând să fie prezenți pe litoral până în luna septembrie.

Rpeorter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea