Incendiu violent într-un cartier din Medgidia

Pompierii din Medgidia intervin în aceste momente cu șapte autospeciale pentru a stinge un incendiu care a cuprins zece case. O persoană a suferit un atac de panică şi a fost transportată la spital.

Un incendiu puternic a cuprins mai multe case din zona barăci aflată în cartierul Ciment, din Medgidia. Vântul puternic a extins flăcările de la acoperișul unei case care a luat foc, la imobilele aflate în vecinate.

„Incendiul este localizat, nu mai există pericol de propagare. Încă din jurul orei 6:00 pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu izbucnit inițial la o locuință. Zona este câmp deschis, e vorba de un ansamblu de locuințe lipite una de cealaltă și din cauza vântului puternic focul s-a extins cu rapiditate.”, a declarat Anca Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea

Pompierii au reușit, în timp record, să evacueze toate persoanele din cele 10 gospodării cuprinse de flăcări. 35 de persoane au rămas în aer liber, din care 20 de adulți și 15 copii.

Primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, a declarat că cei rămași fără case vor primi adăpost  până când municipalitatea le va reconstrui casele. Focul s-ar fi declanșat de la coșul unei sobe improvizată din care au sărit scântei.

În acest moment, la fața locului sunt șase autospeciale de stingere, o autospecială de lucru la înălțime și intervin aproximativ 40 de pompieri.

Un lucru important, nu sunt înregistrate victime. O persoană a suferit un atac de panică şi a fost transportată la spital.

Redactor: Sondra Sandu