Incendiu urmat de explozie

La un pas de tragedie! O butelie defectă sau lăsată nesupravegheată a produs o explozie care a afectat două etaje ale unui bloc din Constanța. Din fericire, proprietarul apartamentului nu era acasă și mai mult de atât, grăbit să plece la serviciu, a lăsat și cheile în ușă și ușa descuiată. Acest lucru i-a ajutat pe vecini și pompieri să intre mai repede în locuința cuprinsă de flăcări. Explozia a fost atât de puternică încât s-a auzit de la câteva blocuri distanță.

Au fost imagini apocaliptice! Flăcările portocalii ieșind prin toate ferestrele la ultimul etaj i-au înspăimantat pe locatarii care abia își reveneau din șocul exploziei inițiale. Oamenii îngroziți s-au adunat în stradă, fugind dincolo de mașinile pompierilor.

Din fericire, apartamentul  era descuiat iar echipelor de intervenție nu le-a fost greu să intre cu furtunele cu apă. Locuința ardea ca o torță și a fost nevoie de sute de litri de apă pentru ca focul să fie înăbușit și apoi stins definitiv.

Incendiul a fost lichidat, pompierii urmând a stabili care au fost cauzele producerii acestuia. Nu au fost înregistrate victime. Cel mai probabil butelia a scăpat gaze producand o acumulare explzivă, iar scanteia care a detonat explozia a fost produsă de o sursa electrică, cel mai probabil soneria de la intrare.

Redactor: Oana Jărloianu