Incendiu în Satul de Vacanță

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit astăzi, în stațiunea Mamaia, lângă Satul de Vacanță, și amenința să se extindă cu repeziciune. Căldura din ultmile zile dar și iarba tăiată, lăsată pe teren să se usuce, au fost premisele declanșării acestui incident care ar fi putut avea urmări grave.

Un incendiu de vegetație uscată, din cauza căldurii, a dat de furcă, vineri după-amiază, pompierilor ISU Dobrogea. Aceștia au intervenit pe un teren, în zona de agrement, în Satul de Vacanță de la intrarea în stațiunea Mamaia.

Focul izbugnit ar fi putut face pârjol tot ce se afla în zonă, inclusiv pista de mașinuțe care sa afla la câțiva metri depărtare.

Din fericire, rapiditatea celor de la ISU Dobrogea, a făcut ca totul să se termine cu bine. Pompierii au lichidat incendiul, însă au rămas în zonă ca să se asigure că acesta nu se reaprinde, având în vedere că în zonă este multă iarbă uscată. Vegetația bogată din zonă predispune la astfel de incendii. Sezonul estival este abia la început și este posibil să ne mai confruntăm cu astfel de evenimente.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea