Incendiu puternic la o platformă de reciclare

Un incendiu de proporţii a izbucnit, miercuri dimineaţă, pe platforma de depozitare frigidere și acumulatori pentru reciclare din Buzău, poluând puternic zona.

Tone de deşeuri electrice şi electronice au fost mistuite de flăcări în incinta celei mai mari fabrici de tratare a deşeurilor de acest tip din Europa.

Din cauza degajărilor mari de fum, populaţia a fost avertizată să evite zona şi să îşi ia măsuri de autoprotecţie, să închidă ferestrele și să  oprească sistemele de climatizare.

“Este vorba nu numai de un depozit de baterii uzate, ci şi de aparate de uz casnic ce urmau a fi dezmembrate. Se află pe o platformă betonată în jur de 700 de metri pătraţi. (…) Incendiul se manifestă cu violenţă şi degajare mare de fum. În momentul de faţă chiar s-a emis un mesaj RO-ALERT pentru cetăţenii din municipiul Buzău şi zona alăturată depozitului, prin care îi sfătuim să evite zona în care se manifestă incendiul şi, de asemenea, să îşi ia măsuri de autoprotecţie”, a declarant purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

16 echipaje de pompieri din Buzău, Brăila, Vrancea, Ialomița și Călărași au participat la intervenție. Potrivit autorităților, angajaţii care se aflau la serviciu s-au autoevacuat şi nu există victime. Pompierii au reușit să izoleze incendiul, iar cauzele izbucnirii focului vor fi stabilite după lichidarea acestuia.

Redactor: Oana Jărloianu