Incendiu la un transformator electric din Năvodari (VIDEO)

Flăcări înalte de cîtiva metri şi un fum gros au fost zărite în centrul oraşului Năvodatri. Un transformator din fata Policinicii a luat foc sub ochii ingroziţi ai locuitorilor. Parcă presimţeau că ceva rău se va întâmpla. De mai bine de două săptămâni angajaţii Enel lucrează în zonă, însă penele de current şi sunetele scoase de transformator le-au dat de gândit. Astăzi, frica lor a devenit realitate, chiar imediat după ce angajaţii Enel au terminat treaba.

Flăcările se puteau zări de la zeci de metri, iar aerul devenise irespirabil de la fumul gros. Transformatorul s-a aprins din senin, imediat după ce echipele Enel il reparaseră. Erau probleme in zonă de mai multe săptămâni, spun locuitorii din Năvodari, însă de fiecare dată lucrările efectuate la stîlpii din faţa Policilinicii, nu au avut rezultat. Luni, curentul a fost oprit ore în şir, iar a doua zi coşmarul a luat proporţii.

Panicaţi, oamenii au chemat pompierii. Însă, degeaba au venit militarii, pentru că nu au putut interveni decât după ce a fost intrerupt fluxul de curent. O altă întârziere a societăţii de distribuţie Enel, care nici măcar atunci cînd flăcările au mistuit cablurile de alimentare, nu a reacţionat la timp.

Angajaţii Enel, deşi cunoşteau problema, se spală pe mâini. În opinia lor, canicula se face vinovată de aprinderea transformatorului.

Nu este prima dată cînd locuitorii din Năvodari au de suferit din cauza penelor repetate de curent.  Primarul Nicolae Matei spune că de-a lungul timpului colaborarea cu Enel a fost defectuasă.

Incendiul a fost stins de pompieri, însă din transformator s-a ales scrumul. Asta înseamnă ore bune fără curent electric pentru năvodărenii din zona Policlinicii. Angajaţii Enel spun că vor începe lucrările, însă nu au precizat cu siguranţă şi cînd le vor termina.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Alex Brinzaru