Incendiu la o școală din Constanța

Elevii Școlii Gimnaziale nr 38, din Constanța, stau astăzi acasă și asta după ce conducerea unităţii a decis suspendarea cursurilor, pentru a se putea face curat după incendiul de sâmbătă. Din primele cercetări se pare că focul ar fi fost pus intenționat.

Sâmbătă, în jurul orei 22,00, la Școala Gimnazială nr. 38 ”Dimitrie Cantemir” din Constanța s-a produs un incendiu. Pompierii militari au fost alertați de locatarii din zonă, care au văzut flăcările ce cuprinseseră și una din ușile de la intrare. Echipajul ISU Dobrogea ajuns la fața locului a reușit să lichideze incendiul în scurt timp. Totuși, focul violent a ars un fișet metalic și 4 uși de lemn, iar fumul dens a degradat tencuiala interioară și cea exterioară. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Situații de Urgență Dobrogea, focul ar fi pornit  în vestiarul personalului nedidactic.  Din fericire, nu au fost afectate sălile de clasă sau spațiile destinate depozitării documentelor școlare. Din primele cercetări ale specialiștilor a reieșit că focul a fost pus intenționat. Oamenii legii au deschis un dosar de cercetare penală.

Consiliul de administrație al unității de învățământ, care s-a întrunit de urgență duminică, a analizat situația existentă și a hotărât întreruperea cursurilor în data de 25.09.2017, pentru efectuarea igienizării școlii. Deși cursurile au fost suspendate, Inspectoratul Școlar Județean dă asigurări că, acest lucru nu va afecta parcurgerea integrală a programe școlare.

Redactor: Oana Jărloianu