Incendiu devastator la Institutul de boli cardiovasculare Iași

Peste 120 de pacienţi au fost evacuaţi şi zeci de pompieri s-au luptat cu flăcările preţ de câteva ore, după ce a luat foc un etaj întreg al Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi.

Incendiul a izbucnit la puțin timp după miezul nopţii la etajul 6 al Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi. Incidentul s-a produs într-un spaţiu de sterilizare şi depozitare, însă flăcările s-au întins rapid şi la acoperişul Institutului de Cardiologie, iar fumul gros a împânzit tot spitalul. 8 autospeciale de stingere şi autoscară, autospecială de prim ajutor şi o maşină de victime multiple s-au deplasat la locul incidentului.

Aproximativ 120 de pacienți au fost evacuați. Cei aflați în stare gravă și la Terapie Intensivă, secții situate la etajul 5, au fost trimiși către Spitalul Sfântul Spiridon. Peste 100 de pacienţi se află încă internaţi în primele trei etaje ale spitalului.

Se pare că flăcările ar fi izbucnit de la un un aparat de sterilizare și din cauza supraîncălzirii instalaţiei electrice. Spitalul primise un avertisment anul trecut, pentru că nu avea autorizaţie ISU de securitate la incendiu.

Redactor: Zarif Armanbet