Incendiu devastator într-un mall din Rusia

Incendiu devastator la un centru comercial din Rusia. 64 de persoane decedate și aproximativ 70 de oameni sunt dați dispăruți în urma incidentului.

Un puternic incendiu s-a produs duminică într-un centru comercial din Kemerovo, un oraș industrial situat în vestul Siberiei. Flăcările s-au declanșat în jurul orei locale 16:00 și au cuprins atât cel de-al treilea etaj cât și ultimul etaj al mall-ului. Potrivit serviciilor de urgență, incendiul a pornit într-una din sălile de cinematograf, unde a distrus peste o mie de metri pătrați iar acoperișul s-a prăbușit în două săli de spectacol. Peste 300 de pompieri și membri din serviciul Situațiilor de urgență au intervenit la locul dezastrului, unde acțiunea de stingere a incendiului a durat mai bine de 12 ore. Astfel în urma incidentului, 64 de oameni au decedat, printre care și copii, iar peste 70 de persoane sunt date dispărute.

Comitetul de anchetă de pe lângă Parchetul General al Rusiei a anunţat deschiderea unei anchete penale şi arestarea a patru persoane, printre care proprietarul spaţiului unde s-a declanşat incendiul şi directorul societăţii care administra centrul comercial.

Redactor: Zarif Armanbet