Incendiu devastator în Oradea

La Palatul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea s-a demarat o anchetă complexă în urma incendiului puternic care a cuprins sâmbătă seară clădirea de patrimoniu a orașului. Acoperișul clădirii și tavanul etajului întâi au fost distruse în totalitate. Pagubele incendiului nu au fost încă evaluate.

Flăcările au pus stăpânire rapid pe acoperișul din lemn al Palatului Episcopal din Oradea. În doar câteva minute după ce a fost observat focul, vâlvătăile amenințau să cuprindă chiar și clădirile din jur. Întregul tavan de la etajul 1 al clădirii s-a prăbușit urmat de unul dintre turnuri. Pentru stingerea incendiului au fost mobilizate toate forțele disponibile din Oradea și Arad. Pentru ca situația să fie pusă sub control a fost necesară intervenția a 100 de pompieri.

Pompierii aflați la fața locului au primit ajutor din partea cetățenilor. Oamenii au ridicat pe brațe o mașină parcată lângă clădire și au întins furtunurile.

Incendiul a fost stins în jurul orei 1 noaptea, după aproape trei ore de la sosirea primelor mașini de pompieri. Nu au existat victime ci doar persoane evacuate din cladirile aflate în apropiere.

La lumina zilei se pot vedea proporțiile incendiului, unde la etaj aproape totul este distrus. Pompierii, Poliția și Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele incendiului și pagubele produse. Episcopia Greco-Catolică din Oradea și-a rezervat dreptul de a porni propria anchetă în acest caz. Primăria a anunţat că va demara o campanie de strângere de fonduri pentru refacerea clădirii Palatului Episcopiei Greco-Catolice.

Redactor: Cristina Niță