Incendii în cea mai mare tabără de migranţi din Grecia

Un nou incendiu s-a declanşat miercuri seară la Moria, cea mai mare tabără de migranţi din Grecia de pe insula Lesbos.

Flăcările au reizbucnit la 24 de ore după incendiul de proporţii care a distrus o mare parte a acestui centru de refugiați. Scenele de haos s-au repetat. Numeroase familii au părăsit speriate tabăra în timp ce corturile lor erau cuprinse de flăcări.

În noaptea de marţi spre miercuri un enorm incendiu a distrus tabăra, care adăpostea circa 12.700 de persoane, printre care 4.000 de copii.
Insula Lesbos, cu o populaţie de 85.000 de persoane, a declarat stare de urgenţă miercuri dimineaţă.

Ministrul grec al migrației s-a deplasat în Lesbos împreună cu ministrul elen de interne și șeful organizației de sănătate publică pentru a constata prejudicile produse de flăcări.

Primul incendiu a izbucnit la câteva ore după ce 35 de persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus în tabăra de la Moria. Acestea au fost izolate, însă măsura a alimentat frica migranților că vor sfârși în detenție. Potrivit autorităţilor elene, cel puţin 3.500 de migranţi şi refugiaţi au rămas fără adăpost şi au fost luate măsuri de urgenţă pentru găzduirea lor.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi-a exprimat “profunda tristeţe”, subliniind că Blocul Comunitar este “gata să ajute” Grecia.

Redactor: Mihaela Țânțaru