Incendii de vegetație în Delta Dunării

A început sezonul incendiilor de vegetaţie uscată. Pompierii Detașamentului Tulcea au intervenit ieri în 10 astfel de situații. Cel mai dificil de gestionat a fost incendiul de la Dunăvaţu de Jos, unde flăcările au mistuit aproape 1500 de hectare de vegetație uscată.

Pompierii Inspectoratului pentru Situației de Urgență Tulcea au intervenit joi în mai multe localități din Delta Dunării unde, pe zeci de hectare de vegetație uscată au izbucnit incendii. Cel mai dificil de gestionat a fost incendiul la Dunăvaţu de Jos, unde focul ameninţa o zonă locuită. Intervenţia pompierilor a fost dificilă din cauza accesului care s-a putut face doar pe apă şi a vegetaţiei care favoriza propagarea flăcărilor.

Este una dintre cele mai importante suprafețe afectate de incendiu în ultimii ani. Cauza probabilă a producerii flăcărilor este un foc nesupravegheat în spațiu deschis. Pompierii au intervenit joi pentru stingerea altor 10 incendii care au afectat o suprafaţă totală de 36 de hectare de vegetaţie uscată, stuf şi viţă de vie. La aceste incendii au acționat toți salvatorii detașamentelor din județul Tulcea. Lucrătorii ISU au fost  nevoiți să intervină de la un incendiu la altul.

Redactor: Cristina Niță