Încă un spațiu verde va dispărea din Constanța

Încă un spațiu verde va dispărea din Constanța, transformând astfel, orașul într-unul al betoanelor.  Este vorba de o zonă din apropierea Palatului de Justiție. Terenul este acum unul privat, iar proprietarii, se pare că, vor să facă o investiție complexă. În urmă cu ani de zile, spațiul era unul destinat relaxării, unde oamenii se puteau opri pe bancuță pentru a se odihnii.

Constanța nu se poate lăuda cu prea multe spații verzi, iar cele care mai există sunt sugrumate de clădiri, asta în cel mai bun caz. Numai că, în ultimul timp un alt fenomen ia amploare, spațiile verzi dispar rând pe rând.

Orașul de la malul mării se va transforma, probabil, într-un oraș al betoanelor. Zona despre care vorbim, a fost cumpărată în 2012, iar de miercuri, spațiul este împrejmuit pentru ca arheologi de la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa să poată  face săpături.

La sfârșitul anului trecut, cei care dețin acum ternul, obțineau de la Primărie un certificat de urbanism eliberat pentru elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu pentru construirea unui imobil Parter+4Etaje de birouri pentru organizaţii neguvernamentale şi alimentaţie publică în suprafaţă de maxim 5% din aria construită desfăşurată.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al primăriei, nu a dorit să comenteze sau să ofere detalii.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea