Încă un obiectiv istoric cu un mare potențial turistic piere sub ochii autorităților

Porțile de intrare în cetatea Tomis zac în uitare, iar un panou scorojit, greu de citit semnalează locul în care se afla zidul de incintă. Contestațiile au blocat proiectul de reamenajare a zonei, însă parcul arhelogic nici măcar nu mai este igienizat.

Constanța nu folosește nici măcar jumătate din potențialul turistic pe care îl deține. Dincolo de zidurile cetății Tomis se află parcul arheologic, al cărui reabilitare ar fi trebuit să fie gata de câteva luni. Contestațiile au blocat însă execuția lucrării, iar fondurile europene sunt ca și pierdute.

Pe lângă toate contestațiile, autoritățile locale au lăsat bălăriile să invadeze parcul, iar mizeria este la tot pasul. Gunoaiele au invadat practic zona, însă contestațiile nu blochează autoritățile să intre și să facă un minimum de curățenie. Mai mult decât atât, zidurile cetății Tomis, care ar fi putut fi folosite ca obiectiv turistic major zac în uitare.

Micul panou, dacă poate fi numit așa este aproape indescifrabil și reprezintă singurul indicator al zidurilor cetății Tomis, una dintre cele mai vechi și înfloritoare cetăți de la Marea Neagră. Trecătorii nu se pot arăta decât indignați de starea în care se regăsește întreaga zonă.

Revoltător este și faptul că întreaga zonă se află la doar doi pași de Palatul Administrativ, locul unde aleșii locali, județeni dar și reprezentanții Guvernului își petrec cea mai mare parte din timp.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea