Încă un caz de înec, pe litoral

Încă un caz de înec a fost înregistrat pe litoral. Un bărbat s-a înecat, duminică seara, la Costineşti.  Medicii au făcut tot posibilul să-l readucă la viață, însă fără succes.

A ignorat valurile mari și s-a aventurat în largul mării, însă nu a mai putut reveni. Curenții puternici l-au împiedicat să ajungă la mal. Epuizat după atâta efort, turistul în vârstă de 43 de ani, din Baia Mare, a cedat.  În jurul orei 20:30, a fost scos la mal de către salvamari, inconștient, în stop cardio-respirator.

Medicii SMURD săsoți de urgență la fața locului, au executat protocoalele de resuscitare. Însă eforturile lor au fost în zadar. Inima bărbatului nu a vrut să mai bată, fiind declarat decesul.  Este al doisprezecelea deces cauzat de înec pe litoral în această vară.

Tot duminică a fost adus la mal, de către valuri, și corpul neînsuflețit al femeii care a fost dată dispărută, săptămâna trecută, la Mangalia. Pe data de 12 iulie, un salvamar ar fi văzut-o, la ora 6 dimineața, cum și-a făcut cruce, apoi a intrat în apă complet dezbrăcată și înaintat spre larg, până nu a mai fost zărită. A fost pentru ultima dată când Ana-Maria, în vârstă de 29 de ani, din localitatea Nicorești, județul Dâmbovița, a fost văzută în viață. Timp de 4 zile a fost căutată încontinuu de autorități, fără succes. Duminică dimineața, valurile au adus-o pe nisip, tot la Mangalia. Toate indiciile confirmă faptul că femeia s-a sinucis, mai ales că în ultima perioadă se afla într-o depresie puternică. Ea fusese internată la Spitalul Municipal Mangalia, de unde a plecat pe propria raspundere, înainte de a recurge la gestul suprem.

Redactor: Daniel Albu