Încă un an pe minus pentru Tarom

Se anunță un sfârșit de an catastrofal pentru Tarom.  2017 va fi al zecelea an de pierderi pentru compania naţională de transport aerian. Specialiştii susțin că societatea va ajunge într-un impas financiar.

Compania naţională de transport aerian, Tarom, estimează că va înregistra, în acest an, pierderi în valoare de 206,79 milioane lei. Aceste prognoze arată pierderi de cinci ori mai mari faţă de bugetul iniţial aprobat în luna septembrie, în Guvern.

Anul trecut, Tarom, al treilea transportator aerian de pasageri din România, a raportat pierderi de 46,97 milioane lei, pe fondul scăderii veniturilor şi al valorii activelor imobilizate. Societatea nu a mai înregistrat profit din anul 2007, ceea ce înseamnă că este al zecelea an pe minus.

Pierderile companiei s-au adâncit de la un an la altul, iar specialiştii susțin că societatea va ajunge într-un impas financiar. Ratele lunare ce trebuiesc achitate pentru cele două aeronave Boeing achiziţionate în leasing, în 2017, îngreunează și mai mult situația.

Compania preconizează că, la finalul acestui an, va ajunge la 1.900 de angajaţi, cu 164 de salariați mai puțini faţă de nivelul aprobat. Veniturile totale vor fi de 1,14 miliarde lei și creanţele restante de 2,99 milioane lei.

Redactor: Ramona Caba