Încă o minivacanţă pentru bugetari (VIDEO)

Ziua de luni este liberă prin lege, aşa că mulţi şi-au făcut planuri pentru weekendul prelungit. Chiar unii stau acasă şi nu pleacă în vacanţă, oamenii spun că vor ieşi la plimbare sau vor petrece timpul cu familia. Alţii în schimb işi fac bagajele pentru o excursie de 4 zile.

După minivacanţa de 1 mai, Rusaliile sunt un nou prilej de plecare pentru mulţi români. Cele două zile de weekend libere şi cea de luni sunt mai mult ca binevenite pentru petrecerea timpului la munte sau la mare. Dacă timpul îi va ajuta, mulţi năvodăreni spun că se vor plimba pe plaja, prin parcuri sau vor sta cu familia. Pentru mulţi o ieşire în aer liber la grătar este la fel de tentantă. Sunt însă şi persoane pentru care liberal de Rusalii nu prea contează.

Legea permite însă angajatorilor să ţină salariaţii la muncă şi de Rusalii. Şi asta numai în condiţiile în care activitatea nu poate fi întreruptă şi este necesară o permanentă de personal. Anul acesta zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt: – 1 şi 2 ianuarie; – prima şi a doua zi de Paşti; – 1 mai; – prima şi a doua zi de Rusalii; – Adormirea Maicii Domnului; – 1 decembrie; – prima şi a doua zi de Crăciun; – 2 zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: George Dima