Incă din primele zile ale anului 2013, fumătorii au primit o veste tristă

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KslVyGRFm_g[/youtube]Statisticile arată că în țara noastră un român din patru este dependent de nicotină. Din această cauză, comisia Europeană a cerut înăsprirea legilor. Astfel, din prima zi a anului a devenit interzis fumatul în taxiuri, maşini de serviciu, parcuri pentru copii şi universităţile din toate ţările din comunitate. De asemenea, proprietarii de restaurante, care permit să se fumeze în localurile lor, vor trebui să interzică accesul minorilor în încăperi.

Excepţie de la aceste interdicţii fac unele spaţii publice închise destinate distracţiei. Acestea sunt cluburile, barurile, discotecile, cantinele şi restaurantele. Cei care nu respectă această lege riscă să primească o amendă ce va urca până la 5.000 de lei.

Fumatul este interzis în spațiile publice, în mijloacele de transport, spitale și școli. O altă metodă de descurajare a fumatului este cea legată de comercializarea pachetelor de țigări cu avertismente de sănătate care conțin imagini sugestive. Această măsură va suferi și ea modificări. Mesajele și imaginile de pe pachetele de tigări vor fi schimbate pentru a fi mai vizibile și totodată vor include reglementări mai stricte privind aromele folosite.

Reporter: Catalina Smereca ; Imagine: Vali Cerbanescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.