Inaugurarea noii secţii de extragere a ţiţeiului din cadrul Rafinăriei Petromidia s-a dovedit un fiasco (VIDEO)

Rafinăria Petromidia a fost împopoţonată ca pentru un nou măritiş, deşi anii şi-au pus amprenta pe toate încheieturile. Iarba la intrare a fost tunsă, iar multe dintre instalaţii au primit o spoială de vopsea. Doar mirosul nu a putut fi mascat. În apropierea instalaţiilor gazele te ameţeau şi abia se putea respira.  După turul Rafinăriei a avut loc şi mult trâmbiţata inaugurare şi tăierea panglicii, care s-au făcut cu o instalaţie nefuncţională din cauza unor schimbătoare de caldură defecte.

Gurile rele spun că ruşii de la KazMunayGas sunt în discuţii să predea pachetul de acţiuni catre Gazprom. Probabil de aceea a avut loc acest eveniment pentru a mai masca o parte din deficienţe. Conferinţa s-a ţinut în limba rusă, iar traducătorii au citit de pe foi, în ciuda faptului că majoritatea celor prezenţi erau români şi nu au înţeles mare lucru.

Evenimentul trebuia să fie onorat de prezenţa premierului Victor Ponta. Apoi a fost vehiculat numele ministrului economiei, Daniel Chiţoiu. Nici unul însă nu a ajuns. Conferinţa a fost oarecum salvată de prezenţa secretarului de stat din Ministerul Economiei, Rodin Traicu, a primarului oraşului Năvodari, Nicolae Matei şi a suprefectului Constanţei Aidun Curt-Mola. Nici măcar preşedintele consiliului Judetean Constanţa, Nicuşor Constantinescu sau prefectul judeţului, Bogdan Iulian Huţucă nu şi-au făcut apariţia. Organizatorii au tratat cu stângăcie până şi regulile de protocol, omiţând să-i prezinte pe deputatul Constantin Chirilă, deputatul Amet Aledin dar şi pe primarul oraşului Năvodari. Preşedintele Rompetrol nu a reuşit să ţină decât un discurs de 30 de secunde şi acela stângaci. Poate din cauza gazelor inodore, incolore, dar aromate.