Inaugurarea incertă

Parcul Arheologic din centrul orașului, ar putea fi inaugurat pe 1 iulie, asta după ce autoritățile locale au anunțat că va fi redeschis pe 1 mai. Nici un constănțean nu trebuie să fie surprins când administrația locală nu respectă termenele declarate, dar nici să-și piardă speranța. La un moment dat, Parcul Arheologic din Constanța va fi inaugurat.

Cam așa arată centrul Constanței, în plin sezon turistic. În Parcul Arheologic, chiar în curtea angajaților Primăriei, locul gazonului și al florilor a fost luat de bălării, cel al aleilor îngrijite de șanțuri, iar în loc de bănci sunt materiale de construcții și cabluri care apar de peste tot. Aici ar fi trebuit să fie o oază de verdeață, în care turiștii și localnicii să poată admira vestigiile romane și grecești.

Nici nu ne mai surprinde faptul că administratia locala nu respecta termenele declarate. Așa s-a întâmplat și în cazul Centrului Multicultural pentru Tineret „Jean Constantin”.

După renovare, constănțenii  și turiștii ar trebui să se bucure de plimbări în aer liber pe alei pavate ori să se odihnească pe băncuțe în stil art-nouveau. Aceștia vor putea găsi în parc și piste pentru alergare sau locuri de joacă pentru copii.  De precizat este și faptul că lucrările de reabilitare ale parcului arheologic au început în noiembrie 2015 și aveau ca termen de finalizare  decembrie 2016. Costul lucrărilor se ridică la peste 15 milioane de lei.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea