Inalt Preasfințitul Epifanie Norocel a fost ingropat astazi

epifanie norocelSlujba de inhumare a arhiepiscopului Buzaului si Vrancei a fost oficiata de Patriarhul Bisericii Otodoxe Romane, Daniel, impreuna cu preoţi si diaconi.

Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Epifanie Norocel a fost scos din biserică si purtat pe umeri de mai multi preoti in jurul Catedralei Arhiepiscopale din Buzau.

La slujba de inhumare a Inalt Prea Sfintitului Epifanie Norocel a fost prezent si deputatul USL, Gigi Becali.   Patronul Stelei a stat minute in sir si s-a rugat la capătâul lui Epifanie Norocel, pe care l-a considerat mereu un prieten. Gigi Becali spune ca regreta faptul ca nu a participat in decembrie la aniversarea a 80 de ani a arhiepiscopului de Buzau. Pe 6 ianuarie, chiar cu  o zi inainte de deces, Epifanie il contactase telefonic pe patronul Stelei pentru a se intalni.

La ceremonia religioasa au fost prezenti presedintii Consiliilor Judetene din Buzau si Vrancea, primarul municipiul Buzau, dar si mai multi parlamentari. Lui Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Epifanie Norocel i-a fost duhovnic in ultimii ani.

Sicriul cu trupul neînsufletit al Inalt Preasfintitului Epifanie Norocel a fost depus in cripta de la Catedrala Arhiepiscopală. Atributiile lui Epifanie Norocel au fost preluate, pana la alegerea unui nou Arhiepiscop, de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane Daniel.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.