În Vama Veche, nu îţi mai găseşti pereche… (VIDEO)

În Vama Veche, nu îţi mai găseşti pereche… o spun chiar turiştii cu vechime, care asistă, de la un sezon la altul, la modernizarea staţiunii din care au păstrat cele mai nebuneşti amintiri de vacanţă. Locul corturilor amplasate pe plajă a fost luat de umbrele dichisite şi şezlonguri, iar terasele din stuf au fost depăşite numeric de barurile ceva mai elegante şi construite, parcă, după modelul Mamaia. Nimic din toate acestea nu a reuşit însă să ţină la distanţă vamaioţii „adevăraţi”.

Au trecut 13 ani de când această piesă devenea imnul staţiunii Vama Veche, tărâmul libertăţii absolute pentru orice turist care ajungea aici. Timpul a trecut, oamenii s-au schimbat, iar cea mai sudică staţiune de pe litoral a fost, şi ea, afectată de transformări. Corturile au început să dispară treptat, iar în locul lor au apărut, pe plajă, umbrele şi şezlonguri pentru cei care doresc să servească un cocktail la soare. Vamaioţii adevăraţi sunt cei care au simţit cu adevărat metamorfozarea locului.

Şi tot vamaioţii adevăraţi sunt cei care luptă pentru ca staţiunea să nu îşi piardă specificul de tot. Pentru ei, spiritul de Vamă va exista mereu, indiferent de câte tranformări se vor mai produce.

Iar poveştile despre libertatea din Vama Veche reuşesc, însă, să atragă spiritele rebele…

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Matei Ghioc