În trafic agitaţia de pe litoral de 1 mai se traduce prin calvar

Pe litoral, ziua a început în forţă, cu ambuteiaje în trafic. Mamaia a fost punctul zero pentru majoritatea petrecăreţilor, aşa că inevitabil s-au format cozi de maşini. La circulaţia ingreunată au contribuit şi lucrările neterminate de la carosabil, care au făcut ca din cele trei benzi, doar una să poată fi folosită pe sensul de mers dintre Năvodari spre Constanţa.

Aglomeraţie a fost la intrare în Mamaia şi din cauza semaforului amplasat la intrarea dinspre Năvodari. Deşi bariele nu mai sunt funcţionale, rutele spre zona rezidenţială şi plaje, precum şi cele două sensuri giratorii amplasate în dreptul unor cluburi de fiţe au dus la cozi interminabile. Şoferii au avut de aşteptat minute în şir şi au circulat bară la bară.

Drumul spre sudul litoralului a fost însă cu mult mai dificl. O coadă de aproape 10 kilometri s-a format înaintea Podului de la Agigea. Maşinile au circulat cu vitreza melcului, iar ambulanţele au fost nevoite să o ia pe contrasens.

Calvarul a început după ora 8 dimineaţa, atunci când primii turişti, veniţi de la Bucureşti sau dinspre Moldova au ajuns pe drumul European 87. Cele 27 de grade de afară au înfierbântat spiritele şoferilor care voiau să-şi înceapă cât mai repede vacanţa pe litoral.

Situaţia a fost agravată de faptul că pe podul de la Agigea se circulă pe o singură bandă, şi acolo cu viteză redusă. Lucrările de reabilitare au început în urmă cu un an, dar nu au fost finalizate nici până acum. De fapt, potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, până în august cei care vor merge in sudul litoralului vor avea de trecut hopul de la Agigea. Pe pod se circula doua pe cele două sensuri din centru, restul benzilor fiind blocate de lucrări. Iar viteza maximă este restricţionată la 50 de km pe oră.

Reporter: Corina Hrom / Doina Sirbu ; Imagine: Alex Ionescu