În sudul litoralului, weekendul a adus pe plaje mii de turisti (VIDEO)

În sudul litoralului, weekendul a adus pe plaje mii de turisti. Hotelurile au avut grad de ocupare de 100%, iar la pensiuni sau particulari abia ce mai găseai un loc. Pentru comercianţi valul de turişti trebuia să aducă încasări frumuşele, însă nu prea a fost aşa.

Pe litoralul romanesc deja au inceput sa se faca comparatii cu perioada estivala din 2008. Si parca nici atunci nu era atat de plin. Acum, particularii au cam dispărut de pe marginea drumului, semn că au avut camerele pline. Totusi, comerciantii de pe falezele din sudul litoralului nu sunt foarte multumiti de incasari.

Preturile rezonabile, au adus in Mangalia multi turisti speriati de tarifele mult mai ridicate din statiunile vecine. Aici costurile sunt mai scazute decat in Neptun, Costinesti sau Mamaia. La mare cautare sunt suvenirurile pentru copii. Cel mai ieftin colac porneste de 6 lei si ajunge la 28 de lei.

Plajele curate, locurile amenajate din staţiuni şi investiţiile din spaţiile de cazare sunt doar cîteva dintre argumentele care i-au convins pe romîni să rămână în ţara în vacanţa de vară.

Nici in timpul saptamanii lucrurile nu stau mai prost. Peste 98% din locurile de cazare sunt ocupate de luni până vineri, atît în Mangalia, cît şi în celelalte staţiuni. Iar Vama Veche rămâne unul din locurile preferate de turişti, în special de cei tineri.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: Dragos Ivan