In scurt timp, locuitorii orasului Cernavoda vor avea un nou lacas de cult (VIDEO)

Localizat in cartierul Columbia, acesta va fi construit in stil maramuresean de catre mesteri specializati in ridicarea bisericilor de lemn.

Biserica, ce poatra hramul Adormirea Maicii Dommului, este construita de o echipa de muncitori din Barsana Maramures, care au contribuit si la ridicarea Manastirii Barsana din aceeasi zona. Lacasul de cult este un proiect al primariei Cernavoda, iar lucrarile au fost demarate inca de la inceputul acestei luni. Cu toate acestea, in urma alegerilor locale din 10 iunie, odata cu schimbarea primarului, lucrarile au stagnat pe o perioada scurta de timp din lipsa de fonduri.

Biserica va fi construita in intregime din lemn, in stil maramuresean tradicional. In interior, compartimentarea se va face dupa specificul bisericilor ortodoxe in pronaos, naos si altar, intrarea facandu-se prin pridvorul de lemn sculptat. Varful turlei de lemn incununat de o cruce va iesi din obisnuitul peisaj urban.

Locul pe care se ridica lacasul de cult a fost sfintit inca din luna august a anului 2008, cu sprijinul Inalt Prea Sfintiei sale Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului.