În Rusia, pandemia capătă amploarea unui tsunami

Rusia a raportat marţi, 2.774 de cazuri noi de COVID-19, o creştere zilnică record, care aduce numărul total al persoanelor infectate la 21.102.

Informația a fost furnizată de cabinetul de criză de la Moscova, creat pentru a gestiona epidemia de coronavirus. Bilanţul deceselor provocate de COVID-19 a ajuns în prezent la 170 în Rusia, după recenzarea a încă 22 de morţi în cursul nopţii.

Preşedintele Vladimir Putin a avertizat Rusia să se pregătească pentru o „criză extraordinară” provocată de noul coronavirus, în vreme ce la Moscova au fost înăsprite măsurile de izolare.

În timpul unei videoconferinţe de luni, liderul de la Kremlin a afirmat că următoarele săptămâni vor fi decisive pentru lupta Rusiei împotriva necruțătoarei molime.

”Vedem că situația se schimbă aproape zilnic. Și, din păcate, nu în bine. Numărul persoanelor infectate este în creștere și există cazuri din ce în ce mai severe. Am observat deja că săptămânile următoare vor fi în mare măsură decisive pentru noi.”, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a cerut implementarea de măsuri pentru a pune la dispoziţia medicilor echipamente de protecţie.

”Ei au acumulat deja experiență considerabilă în condiții destul de dificile. Desigur, trebuie să folosim această experiență și să reținem că toate posibilitățile, inclusiv capacitățile Ministerului Apărării din Federația Rusă, ar putea fi utilizate, dacă este necesar.”, aprecizat Vladimir Putin.

Până în momentul de față, la nivel global, au fost înregistrate 1,9 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 116.000 de decese. Peste 440.000 de oameni dintre cei bolnavi au fost vindecaţi.

Redactor: Mihaela Țânțaru