În Piața Ovidiu din Constanţa au fost inaugurate lucrările de reabilitare a zonei peninsulare (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LzMzzWu-TXI[/youtube]Într-un an, în Piața Ovidiu și cam în toată zona Peninsulară acesul va fi permis numai pietonilor. Proiectul de restaurare și reamenajare integrată a zonei Piața Ovidiu, în valoare de aproape 15 milioane lei, prevede transformări majore și scoaterea la lumină a unei părți din istoria Constanței. Proiectul este unul ambițios și urmează a fi finalizat până la sfârșitul anului viitor.

Lucrările de reabilitare nu vizează doar Piața Ovidiu ci include şi șoseaua de coastă.

Primarul Constanței spune că în Lisabona, partea veche a orașului arată aproximativ la fel cu cea peninsulară din Constanța. În luna ianuarie – februarie, într-o ședință de Consiliu Local urmează să se hotărască și ce se va intampla cu Cazinoului, in privinţa căruia primarul s-a razgândit si nu mai vrea să il vandă.

Reprezentantul firmei care a câștigat licitația pentru efectuarea lucrărilor speră că va termina înainte de sfârșitul anului viitor.

Constănțenii și turiștii vor avea în loc de gropi și clădiri dărâmate plăci de granit, vor fi refăcute scările, vor fi montate balustrade și va fi adus mobilier urban specific.

Reporter: Catalin Schipor ; Imagine: Alex Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.