În noroi, printre pavele

Orașul Hârșova a reușit să demareze un proiect pe fonduri europene, însă cu gândire și mână de lucru românească. Așa se face că pavelele montate în urmă cu câțiva ani de fostul primar al orașului, Ionel Chiriță, sunt scoase acum de muncitori. În locul lor, actualul edil are în gând montarea altor… pavele.

Inamicii de care amintește primarul din Hârșova sunt locuitori ai orașului care ne-au trimis sesizări și poze pe adresa redacției. Oamenii sunt nemulțumiți că sunt nevoiți să meargă prin noroi, în condițiile în care au fost scoase majoritatea pavelelor de pe trotuare. Cătălin Ioniță locuiește în Hârșova și spune că proiectul este bun, însă modul în care a procedat executantul lucrării, mai puțin…

Proiectul în sine este ceva mai complex, așa cum dezvăluie edilul Hârșovei, și nu conține doar scoaterea și montarea pavelelor.

Contractul de finanțare a fost semnat în urma cu un an și jumatate și este în valoare de 6 milioane de euro. Proiectul a fost contestat, a ajuns în instanță, iar lucrările au putut începe în acest an. Termenul de finalizare este 1 august, iar primarul Tudorel Nădrag a cerut suplimentarea numărului de muncitori.

Reporter: Sorin Hulubei