În mai puţin de 20 de ani, robotii vor fi la fel de inteligenti ca oamenii

Ray KurzweilAfirmaţia îi aparţine inventatorului şi futurologului american Ray Kurzweil, şi se bazează pe studiile pe care le-a făcut în ultimele trei decenii. Omul de ştiinţă crede că, în curând, tehnologia va deveni o extensie a fiecaruia dintre noi şi că lumea virtuală va deveni o parte integrantă a realităţii cotidiene.

Futurologul american sustine ca, daca tehnologia se va dezvolta in acelasi ritm de acum, in 2029 masinile vor fi la fel de inteligente ca oamenii. Pana atunci, insa, vom ajunge sa ne implantam circuite pentru a fi mai inteligenti sau pentru a putea retine o cantitate imensa de informatii. Teoretic, am fi capabili sa raspundem instant la orice intrebare, iar invatatul de lucruri noi s-ar face exact ca descarcarea unui fisier de pe Internet. În plus, masinile nu se vor limita doar la a indeplini niste sarcini. Ele vor avea inteligenţă emotională si vor gandi la fel de subtil si de complex precum oamenii. Ce părere au românii despre această perspectivă?

Inventatorul mai spune, printre altele, ca in 2049 nu vom mai face distinctia intre realitate si realitatea virtuala, iar in 2099 gandirea umana nu va mai avea niciun avantaj asupra gandirii masinilor. De altfel, in acest an nu va mai exista o distinctie clara intre om si masina. Intr-un final, vom ajunge sa fim nemuritori datorita progresului inregistrat de medicina si de robotica.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Reporter: Alexandra Duceac ; Imagine: Catalin Ciobanu