În incinta Delfinariului din Constanța a fost inaugurat parcul dinozaurilor

Expoziția este un parc tematic de mediu care încearcă un periplu istoric în evoluţia lumii animale pe Terra. Se focalizează pe biodiversitatea epocii jurasice, a marilor reptilieni, cu exemplare reconstituite din materiale moderne. Copiii și adulții au fost fascinați deopotrivă încă de la intrarea în parc.

Expoziţia este realizată de societatea Natura Dino Park, din Thessaloniki, Grecia, cu sprijinul Asociaţiei Balcanice de Mediu. O secţie specială îa parcului este Insula Haţeg, unde se află expuse în mărime naturală animale şi dinozauri care au trăit numai în ţara noastră.

Organizatorii spun că obiectivul principal al expoziţiei îl reprezintă realizarea unui act de cultură, de educaţie și de sensibilizare a publicului larg pentru cunoaşterea şi protecţia mediului.

Parcul va fi deschis zilnic pentru public întreaga vară şi va avea şase secţiuni tematice: dinozauri, dinozaurii din Insula Haţeg, era mamiferelor, evoluţia umană, fosilele şi influenţa lor în mitologia antică şi fauna Europei contemporane.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Alex Ionescu